"Ονειρευτείτε μεσ' το πράσινο του Δάσους
και το γαλάζιο του Πελάγους"

Δραστηριότητες στο Πήλι

Το Πήλι περιβάλλεται από πλούσιο φυσικό κάλλος, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό. Διαθέτει πανέμορφες παραλίες, στην πλειοψηφία τους προσβάσιμες με αυτοκίνητο, λιμάνι με ειδική γλίστρα για να πλησιάσετε το τρέιλερ με το σκάφος σας στη θάλασσα.

Η κεντρική παραλία Πηλίου είναι κατά τους θερινούς μήνες  οργανωμένη με καθημερινή καθαριότητα, δημοτικές και ιδιωτικές ομπρέλες όπως και ξαπλώστρες που διαθέτουν τα παραθαλάσσια καταστήματα, μεγάλο πάρκιν, ντουζιέρες, αποδυτήρια καθώς και χώρο αναψυχής.

Το μήκος των παραλιών του Πηλίου υπολογίζεται περίπου στα τρία χιλιόμετρα ενώ η ακτογραμμή του είναι σπάνιας ομορφιάς, με ψαρότοπους και απόκρημνες σπηλιές και παραλίες. Λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και δραστηριοτήτων, έχουν την δυνατότητα αφού πρώτα διαθέτουν τον δικό τους εξοπλισμό, να ανακαλύψουν τις παραπάνω ομορφιές και τον θαλάσσιο πλούτο μας.

Αντίστοιχα πλούσιες εμπειρίες και μοναδικές στιγμές, θα αποκομίσουν οι λάτρεις του βουνού και της ορεινής πεζοπορίας ή ποδηλασίας που θα θελήσουν να διασχίσουν τις πλαγιές του Πυξαριά και Μαυροβουνίου, αφού αντίστοιχα διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα περισσότερα ορειβατικά μονοπάτια είναι χαρτογραφημένα και σχεδόν κάθε έτος είναι προγραμματισμένη από τον ΕΟΣ Χαλκίδας, μια ανάβαση του μονοπατιού Πήλι- κορυφή Πυξαριά ή εναλλακτικά Βλαχιά- κορυφή Πυξαριά. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2019

https://eoschalkidas.gr/eos-chalkidas-activities/eos-chalkidas-activities_schedule/

30 ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

https://issuu.com/stevenkounis/docs/30_________________________________

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΠΗΛΙ- ΚΟΡΥΦΗ ΠΥΞΑΡΙΑ

https://el.wikiloc.com/oreibasia-diadromes/peli-puxarias-9854220#wp-9854221

http://www.topoguide.gr/adventure.php?l=el&ul=1&a=STEREA/Sterea_CentralEvia_Pili_Pyxarias

Τα μονοπάτια, ξεκινούν από τα όρια του Πηλίου και είναι μέσα στη μοναδική και πλούσια βλάστηση του πευκόδασους. Είναι σηματοδοτημένα με ορειβατικά σχήματα(τσιγκάκια) και χρωματισμούς (κόκκινη μπογιά πάνω σε βράχους) για να υποδεικνύουν στους ορειβάτες την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν.

Εξορμήσεις σε τακτικά διαστήματα πραγματοποιούν στους επαρχιακούς και δασικούς δρόμους της  περιοχής, λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόσο με δίτροχα όσο και με τετρακίνητα οχήματα.  

Τέλος, ανεπτυγμένο στην περιοχή μας είναι και ένα αρχαίο χόμπι, το κυνήγι, μιας και η περιοχή μας εκτός από ιπτάμενα θηράματα, διαθέτει λαγούς και αγριόχοιρους, με τον πληθυσμό των τελευταίων να αυξάνεται όλο και ευρύτερα.

Έτσι, το Πήλι μπορεί να πει κανείς πως είναι ο παράδεισος των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και των ανθρώπων που είναι λάτρεις της φύσης τόσο των ορεινών όσο και των παραθαλάσσιων σπορ και εξορμήσεων.

bike-mountain-pili
κυνήγι Πηλι