ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

   Πέρα από τη συγγραφή των κειμένων από μέρους μου, στοιχεία που παραθέτω στην παρούσα ιστοσελίδα έχουν ληφθεί από την πτυχιακή μου εργασία, η οποία ήταν και η βάση για την συνέχιση της έρευνας μου. Βασική πηγή στοιχείων της Πτυχιακής μου (όπως αναφέρω και στην ενότητα της Βιβλιογραφίας της) ήταν, εκτός των άλλων, τα βιβλία του συγγραφέα και ερευνητή Αλέξανδρου Καλέμη, από την Β. Εύβοια. Δίχως να τον γνωρίζω προσωπικά και πέραν μιας επιστολής που ανταλλάξαμε τότε (2003), τον ευγνωμονώ για την έρευνα του, αλλά κυρίως για την σπίθα που έδωσε ο ίδιος σε εμένα, ώστε την αγάπη μου για τον τόπο, να την μετατρέψω σε αγάπη για συνεχή αναζήτηση της γνώσης, κυρίως όσον αφορά την ιστορία μας. Την ιστορία ενός τόπου, όπως το Πήλι, που ως σήμερα, δεν έχει καταφέρει να φωτίσει τον ανεξερεύνητο Πολιτισμό του. Αλλά όμως, που όταν προσπαθεί να το πράξει, η πολιτεία δίνοντας μια σπρωξιά να τον ξαναθάβει (τρανή απόδειξη, η προσπάθεια κυρίως του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηλίου, συντήρησης των τοιχογραφιών του Αη Γιάννη του Θεολόγου στην παραλία Πηλίου).  

Επίσης στοιχεία της ιστοσελίδας, αντλήθηκαν από ηλεκτρονικά μέσα, εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.α. Μερικά αναγράφονται στο κυρίως κείμενο της ιστοσελίδας, τα υπόλοιπα παρακάτω:

Τσιμιλιώτης Νικόλαος,  «Ανάπτυξη Θρησκευτικού Τουρισμού στη Βορειοκεντρική Εύβοια»- Πτυχιακή Εργασία- ΤΕΙ Ηπείρου, Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων- Ηγουμενίτσα 2004

Σερβιτόρος της Εύβοιας (Ηλεκτρονική Ιστοσελίδα που έχει καταργηθεί)

Kireas.org

Ριζοσπάστης- Εργατικά, «Ξεχασμένοι οι φρουροί των Δασών», 1999

Ριζοσπάστης- «Ρητινοκαλλιέργεια- Ένα πανάρχαιο επάγγελμα- λειτούργημα», 1999